Ventilatie installeren voor een gezond binnenklimaat

  Oplossingen op maat

  Gegarandeerde kwaliteit

  Van A tot Z

  Ook voor totaalprojecten

Ben je van plan om ventilatie te installeren? Of ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden van ventilatie voor jouw woning? Norkan is specialist in het installeren van ventilatie. We zoeken steeds naar de beste oplossing op maat van jouw woning. Met onze passie en vakmanschap zorgen we voor een snelle installatie van jouw ventilatie.

Mechanische ventilatie installeren

Een mechanische ventilatie is één van de mogelijkheden wanneer je kiest om ventilatie te installeren. Bij een mechanische ventilatie gebeurt de toe- en afvoer van lucht deels of volledig mechanisch. Er bestaan ook ventilatiesystemen die metingen uitvoeren rond de luchtvochtigheidsgraad, temperatuur en het CO2-gehalte. De aanvoerroosters spelen daarop in en vullen de nodige hoeveelheid verse lucht terug aan. Zo is jouw woning altijd voorzien van gezonde lucht.

Natuurlijke ventilatie

Bij een natuurlijke ventilatie verloopt zowel de toe- als afvoer van lucht volledig natuurlijk. De luchttoevoer gebeurt hier via openingen in de ramen, muren of het dak. De afvoer van vuile lucht gebeurt via openingen die in een verticaal kanaal boven het dak uitmonden.

Natuurlijke ventilatie is niet geschikt voor goed geïsoleerde woningen. De toe- en afvoer van lucht is bij deze woningen moeilijker doordat alle naden en kieren in de woning gedicht zijn. Het gevaar is dat zo hardnekkige vochtproblemen en schimmels op muren en plafonds ontstaan. Dit kan zelfs schadelijk zijn voor je gezondheid.

Totaalproject op het oog?

Wil je naast ventilatie installeren ook nog andere zaken aanpakken? Wij begeleiden je graag doorheen de verschillende fasen van jouw totaalproject. Met onze persoonlijke aanpak en jarenlange ervaring bouwen wij mee aan de toekomst van jouw droomwoning.

ventilatie installeren

Gespecialiseerd advies nodig?

Wil je graag meer informatie over de verschillende ventilatiesystemen? Of denk je er aan om binnenkort een nieuw ventilatiesysteem te laten plaatsen? Neem dan gerust contact met ons op. We stellen graag een persoonlijke en vrijblijvende offerte voor jou op.